Musikens hus -  Fre 10 /5 

Djurgårdsgatan 13, Göteborg

Café Hängmattan - Stora scenen - från kl. 18 - 02

   POETAS FESTIVAL LATINO 2019 

   POETAS FESTIVAL LATINO 2019

Musikens hus

Café Hängmattan

kl.18-20

Inträde: 50 Kr.

100 Kr med tillgång till stora scenen

från Kl. 20-02

( endas betalning i dörren )

 

     

 

 Amery Rey Tuesta

  AMERY REY TUESTA

Musikens hus

Café Hängmattan

kl.18-20 

LILIANA ZAVALA TRIO


Liliana är slagverkare, sångare, låtskrivare, konstnär och producent. Född och uppvuxen i Córdoba, Argentina. Genom sina resor runt om i världen har hon hämtat influenser från många olika musikgenrer och traditioner så som latinamerikansk folklore, salsa, rock och latinjazz.

Musikens hus - stora scenen.

ca. kl 20:30

Directo desde Chile al Festival Latino Gotemburgo 2019 , Jaas Newen nos presenta su nuevo trabajo "Piwke", un disco que fusiona la cultura y la lengua mapuche con el sonido del Rap y la música negra, en una hermosa conexión con la tierra y sus latidos. Producido musicalmente por Paliakate y grabado en Coñimo Estudios para Perro Loco Record, Piwke nos invita a hacer funcionar nuestro corazón al ritmo de la vida.
 

JAAS NEWEN

 

Låtskrivare och rapare. Född och uppvuxen i Chile tillhör hon ursprungsbefolkningen Mapuche. Hon framför sina texter både på mapuzungún och spanska. Jaas vill med sin musik ta tillbaka, bevara och försvara ursprungsfolkens kultur och rätt att utrycka sig. Jaas kommer att presentera sitt nya album Piwke, ett album som förbinder Mapuche kulturen, Hip-hop och moder jord. 

Musikens hus - stora scenen.

ca. kl.  21:15

CRESSENTO19.png

CRESSENTO gör sin första spelningen efter en lång period av tystnad, med nytt material och en bagage full av musik och texter som handlar om livet, kärlek och kampen mot orättvisan som råder i Latinamerika just nu med en höger populist vind som inte respekterar varken människan, miljön eller naturen. En nattsvart slöja som sprider sig i Latinamerika och världen över. Cressento ansluter sig till kampen med passion, musik och övertygelse.

Musikens Hus- stora scenen

CRESSENTO


Bandet bildades i Göteborg 1995 av musiker som har sina rötter både i Sverige och i Latinamerika. Efter att ha tagit en längre paus är de tillbaka med nyskriven musik som de kommer att framföra för första gången på Festival Latino 2019. Musiken de spelar är latinfolkrock med texter som handlar om livet, kärleken och kampen mot orättvisor. 

Musikens hus - stora scenen.

ca. kl.22:30

RAUL LARA Y SUS SONEROS

Grammisnominerade kompositören, sångaren och percussionisten Raul Lara uppträder med ett drömteam av kubanska och svenska musiker. Musiken de framför heter son som är en traditionell kubansk musikstil. Traditionell kubansk musik av Raul Lara och sus soneros, resultatet  är ren kubansk glädje, Raul Lara y sus soneros.

Musikens hus - stora scenen.

ca. kl. 23:45

STORA SCENEN

ca. 20.30 -02

Inträde: I dörren 150 Kr.  / Förköp 125 Kr. + 14,36 Kr. serviceavgift

Janeken Montoya

José Romero 

Yarko Rhea

Patricia Martínez 

Angélica Riquelme 

Camilo García Chain