(I bokstavsordning)

Alan Haksten Ensemble

New Tango / Argentina

 

Alan Haksten Ensemble är en ny tangokvartett baserad i Göteborg, bildad av musiker från b.la. Argentina, Sverige och Ryssland. 

 

Förutom Alan Haksten och Pelle Bolander består kvartetten av cellisten Pia Henoch (ej med på bilden) och pianisten Alexander Gorshkoff.

 

Med Hakstens egna verk, klassiker av Piazzolla samt traditionella melodier från Argentina  släppte gruppen sitt första album  2017; "En la ciudad de los pájaros", ( “I fågelns stad") där de återskapat den atmosfär Haksten upplevt i södra Sverige, och det är så man kan lyssna på Hakstens musik - en tangofågel som flyger genom världen och häckar i Skandinavien.

 

Bandets andra album är på väg.

www.alanhaksten.com

https://www.youtube.com/watch?v=Mv2PzjgUfms

 

Andinacion dj line up

ElectroAndino

 

Luchano Munoz har denna gången tagit fram ett originellt och nyskapande möte mellan det elektroniska och det organiska instrument med en tydlig ljudbild som präglas av den andinska folkmusiken men som också ger plats för inslag av musik från olika delar av världen. Som grunden i musiken har Luchano inspireras av afrolatinamerikanska rytmer och musikstilar som till exempel huayno, tinku, san juanito, lando, saya och cumbia.

https://soundcloud.com/andinacion-1/andinacion-mix-20

 

https://open.spotify.com/artist/7xxnOgmR7KhGvBGkFp5EzO?si=bzOwq30hQ7i8_0cVWQnRNQ

 

Liliana Zavala

Liliana Zavala är slagverkare, sångare, låtskrivare, konstnär och producent, född och uppvuxen i Córdoba, Argentina.

 

Hon är en av grundarna till den argentinska gruppen Tamboreras, var en av medlemmarna i den svenska gruppen The Forbidden Orchestra samt turnerar med Golbang, Abjeez and Fever Ray.

 

Musiken är en resa genom den moderna folkloren i Argentina, afrolatinska rytmer och svensk folkmusik. Hon är har skapat bandet Beat Company, ingår i projekt som  Golbang, Xenomania (Ale Möller), Skräpitas och Shaerat. Liliana är en av producenterna till Libelula Club och driver sitt eget skivbolag Libelula Music. 

Under Festival Latino kommer Liliana att framträda tillsammans med Tania Naranjo. Naranjo & Zavala är två starka musikpersonligheter som möts för första gången under Festival Latino i Göteborg. Två kvinnor från Chile och Argentina med olika musikaliska bakgrund, men med en gemensam nämnare: Kärlek för sydamerikansk folkmusik.

www.lilizavala.com 

 
 

Luis (Loco) Brusca

Performancekonstnär / Argentina

 

Brusca är mångsidig artist som fått diagnosen: Psycho-Clown. Med humor som ett grundläggande arbetsverktyg har han utvecklat en egen stil som charmar både vuxna & barn, men som samtidigt förvånar hela publiken.

Genom många års arbete och erfarenhet har han förvärvat många färdigheter som gör att jag kan vara en flexibel, komplett och professionell artist, som han själv definierar sig som: LOCO BRUSCA.

www.locobrusca.com

 

Los Fuegos

Världsmusik / Danmark

Los Fuegos är en explosiv blandning av Cumbia, Balkan, Reggae och Rock som väcker den inre dansaren som bor i oss alla; kraftfull, multikulturell och okonventionell. Med bas i Danmark har Los Fuegos lyckats erövrat halva europa med sin musik.

Julian Maraboto (Mexico): sång, guitar 

Amila Jusufagic (Bosnia): harmonica

Lass Skak (Denmark): trummor

Mario Casas (Colombia): electric guitar

www.losfuegos.dk/press-info

https://www.youtube.com/watch?v=K2huYO5syA4

 

PanguiLef

HipHop / Chile

PanguiLef, är sammanslagningen mellan Jaas Newen och Chilkatufe. Detta är en klassisk bekämpande Hip-Hop som fastnar som en spjutspets i lyssnarens öra och fördömer de mäktiges orättvisor.

Men PanguiLef är mycket mer än så... Deras musik är en omättlig existentiell sökning för att återskapa en original värld; och en försök att väva och bygga om bron till förfäders kosmos.

https://lefpangui.blogspot.com

 

Red Jesus

Ej klart.

 

Tania Naranjo 

Tania Naranjo växte upp i Santiago i Chile där hon utvecklade en stark passion för, det klassiska pianot och den chilenska folkmusiken. Tania är en väletablerad konsertpianist och sångerska bosatt i Malmö som har framfört sin egen musik världen över vid solokonserter, med symfoniorkestrar och med sina egna konstellationer. 

 

Under två decennier har hon profilerat sig som artist på de klassiska, världs- och jazzmusikscenerna och gör även karriär som kompositör. Hon har lett sina egna band, komponerat för film och teater, medverkat i större teateruppsättningar och gett ut flera album i olika samarbeten. Hennes musik är inspirerad av jazz, argentinsk tango, 1900-talets moderna kompositörer, urban chilensk musik och även av den andinska folkmusiken. 

 

Under Festival Latino kommer Tania att framträda tillsammans med Liliana Zavala. Naranjo & Zavala är två starka musikpersonligheter som möts för första gången under Festival Latino i Göteborg. Två kvinnor från Chile och Argentina med olika musikaliska bakgrund, men med en gemensam nämnare: Kärlek för sydamerikansk folkmusik.

https://tanianaranjo.com